Rodičovskou dovolenou si užívám, ale zezačátku mi chyběla školní kuchyně. Ne ta nicmoc chutná jídla, chybělo mi to, že mi někdo uvaří, že je to pestré, pravidelné, teplé... S odchodem na mateřskou jsem tedy začala vyvařovat v naší kuchyni i ve všední dny. A brzy došly nápady. Ale díky internetu jsem objevila mnoho zajímavých receptů, spoustu pro mě nových potravin, farmářské prodejny v okolí a jejich bio produkty a zamilovala se do vaření.
Dnešní oběd je velice jednoduchý a jediným prohřeškem proti veganské stravě jsou hoblinky parmazánu. Bez nich by to bylo dobré, ale s nimi je to dokonalé. Ráno jsem si dala péct řepu, celou, neoloupanou, zabalenou v alobalu. Proces pečení trvá 1,5 hodiny. Po schládnutí pak řepu oloupu a nakrájím jako přílohu. Bulgur jsem uvařila dle návodu, na pánvi osmahla na olovovém oleji spoustu pórku, tři papriky, kukuřici a sušená rajčata. Do směsi jsem zamíchala uvařený bulgur a oběd je hotov.
Sušená rajčata vyrábějí mí rodiče, jsou výborná, ale není to úplně ono. Jsou tvrdší a je potřeba je povařit či upéct. Mně úplně dostala tato sušená rajčata z Itálie, bez nich už si vaření téměř nedokážu představit.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Moc děkuji za návštěvu a za komentář. Na viděnou!