pondělí 29. února 2016

Karnevalový kostým



V sobotu šla Michaelka na svůj první karneval a doma jsme neměli žádný kostým. Nelíbí se mi masky z půjčoven, a už vůbec by mě nenapadlo vyhazovat hříšné peníze v obchodě za kousek hadříku, který bude mít na sobě jen jednou. Tak jsem začala brouzdat po bazárcích, ale nenašla jsem nic, co by se mi líbilo. Všude je přeberuškováno a převílováno, princezny a včelky jsou v těsném závěsu. Takže  mi nezbylo nic jiného než kostým pro Mišku vytvořit. Jenže! Neumím šít. Přišiju jen knoflík, což se nakonec hodilo. Když jsem v noci nemohla spát, zrodil se mi v hlavě nápad na kostým noční oblohy či nočního skřítka. A hotovo bylo za hodinku a půl. Navíc mi Míša s tvořením pomáhala, takže se dostavil i dobrý pocit z dobře odvedené práce. Přidávám pár fotek a stručný návod, třeba vás karneval čeká a máte podobný přístup ke kupovaným maskám.

Ve skříni jsem objevila parádní šedý svetřík zděděný po kamarádce, šedé punčocháče máme v několika variantách a šedou čepičku háčkovala Mišce před rokem babička. Pak už stačilo najít alobal, mikrotenové sáčky, tvrdý papír, lepidlo, nůžky a jehlu s nití.

Mikrotenový sáček jsem nastříhala na tenké proužky, ty pak provlékla oky v čepičce a zavázala na jednoduchý uzel. Hvězda je vystřižená z tvrdého papíru, na který jsem před tím nalepila alobal. A k čepičce jsem ji pár stehy přišila.


Na svetřík jsem našila obdobně vyrobené hvězdičky, moc jsem se s tím nezdržovala, za chvíli je budu zase odstříhávat.


Do ruky dostala naše Hvězdička kouzelnou hůlku vyrobenou z brčka omotaného alobalem. A do druhé ruky jsem jí udělala ze zbylých nastříhaných mikroteňákových proužků třepetalku, aby měla s čím rejdit. 


Kostým se Mišce moc líbil, a ona se v něm líbila ostatním. 
Mise splněna ;-)!!




1 komentář:

Moc děkuji za návštěvu a za komentář. Na viděnou!