neděle 25. září 2016

Podzimní cupkakes

S kamarády jsme měli včera dýňové hody. Byla to naprosto skvělá akce, ochutnala jsem tolik pokrmů z dýně, co nikdy před tím. A vše bylo moc dobré. Podělím se o svůj recept na čokoládové cupkakes s dýňovým krémem, které jsem na hody přinesla. Snad vám budou chutnat.
Potřebné suroviny na 12 kousků:

100 g hladké mouky
40 g celozrnné mouky (lze nahradit polohrubou)
50 g cukru krupice
1 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
1 tabulka hořké čokolády (100 g)
špetka soli
1 vejce
75 ml mléka
malý hrníček silného espressa
40 g másla
vanilkové aroma
 
Krém:
1 lučina
3 lžíce másla
5 lžic pyré z pečené dýně
cukr moučka podle chuti
špetka skořice a muškátového oříšku

 
Nejdříve smícháme sypké suroviny, mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, 2/3 čokolády nasekané na drobné kousky a špetku soli. Ve druhé míse smícháme tekuté přísady, zbylou 1/3 čokolády rozpuštěnou s máslem (urychluji si to v mikrovlnce), prošlehané vejce, mléko, kávu a kapku vanilkového extraktu. 
 
Do této směsi pomalu přimícháváme sypké přísady až vznikne tekuté těsto. To nalejeme do máslem vymazané formy (naplňuji do poloviny, těsto při pečení vyskočí). Poprvé jsme i vysypávala moukou, ale není třeba, ubírá to cupkakes na kráse. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 20 minut.

Krém si připravíme smícháním lučiny a másla, poté vmícháme pyré (přípravu pyré najdete popsanou zde) a dochutíme cukrem, skořicí a muškátovým oříškem. Krém si necháme chvíli ztuhnout v lednici, aby se dal krásně nanášet na upečené muffiny. Podzimní lahodné cupkakes jsou hotovy. Máte taky nějaký prima recept na dýňový pokrm? Napiště mi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za návštěvu a za komentář. Na viděnou!