Na koláčky:
225 g hladké mouky
100g kakaa
holandského typu
1,5 lžičky jedlé
sody
½ lžičky soli
1 lžíce másla
¼ hrnku ztuženého
tuku
100 g krupicového
cukru
110g tmavého
třtinového cukru
1 vejce
250 ml mléka
1 lžička
vanilkového extraktu
Na krém:
120g smetanového sýru
115 g másla
55 g moučkového
cukru
80ml dýňového pyré
skořice
špetka mletého
muškátového oříšku
Dýňové pyré se připraví
jednoduše: Na plech dáte dílky dýně i se slupkou a dáte péct. Poté seškrábnete
lžící z upečené dýně dužinu a tu rozmixujete. Pyré je hotovo.
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku prosejte spolu s kakaem, jedlou
sodou a solí do středně velké mísy a promíchejte, aby ve směsi nebyly
žádné kakaové hrudky. Dejte stranou. Máslo, ztužený tuk a cukr
našlehejte ručním elektrickým šlehačem dohladka, trvá to asi 3 minuty.
Přidejte vejce a šlehejte doběla a dokrémova, asi 2 minuty. Pak postupně
zašlehávejte moučnou směs, mléko a vanilkový extrakt. 2. Z těsta odebírejte lžící a na plech vyložený pečicím papírem dělejte hromádky, pomocí lžíce je zploštěte do kolečka o průměru 5 cm. Pečte asi 12–14 minut. Vyndejte, nechte lehce zchladnout, pomocí špachtle sejměte a dejte na mísu zcela vychladnout.
3. Připravte si náplň: ručním elektrickým šlehačem našlehejte smetanový sýr, máslo a moučkový cukr, poté přidejte dýňové pyré, skořici a muškátový oříšek a prošlehejte dohladka. Krémem potřete polovinu koleček, přiklopte druhou polovinou a podávejte.
Recept můžete najít i na stránkách Alberta: http://www.albert.cz/.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Moc děkuji za návštěvu a za komentář. Na viděnou!