Je to teda kalorická bomba, ale nikdy nezůstanou osychat na talíři. Jsou neuvěřitelně dobré. A i snadné na přípravu. Pokud chystáte nějakou slávu, přidávám recept. Já je peču i na Vánoce, můj tatínek by mi neodpustil, kdybych dojela bez nich.
Recept jsem objevila v jednom starém čísle magazínu Albert.
200 g Lotusek
250 g másla
Salko
mandle
sůl
Mezitím si připravte krém. Zavřenou plechovku salka dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byla
potopená, a 1,5 až 2 hodiny vařte. Nechte vychladnout, otevřete a obsah
smíchejte se 150 g másla do krému. Já jsem lenivá, a tak používám salko karamelové. Naplňte jím košíčky.
Mandle vsypte do
rendlíku, zalijte 200 ml vody, přidejte lžičku soli a minutu vařte. Sejměte z
ohně a až po 10 minutách slijte vodu, mandle osušte a opečte v troubě
dozlatova. Ozdobte jimi košíčky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Moc děkuji za návštěvu a za komentář. Na viděnou!